Marielle

Sometimes I pretend to be normal.

But it gets boring, so I go back to being me.

“Leuk mens”. “Stoer ook”. “Marielle die durft dingen. En dan ook nog op een podium.” Hoor ik wel eens. 

Vraag het mijn dierbaren en ze vertellen je dat ik kampioen controlefreak ben. Ik krijg klotsoksels als ik aan voorstelrondjes of pitchen denk, heb grootse dromen en duizend-en-één redenen om het niet te doen.

Spel en theater bleken de manier waar ik uiting leerde geven aan al die kanten van mezelf. Expressie geven aan wat er in me leeft. De plek waar ik meer leerde durven.

Spelen gaat voor mij nooit over de prestatie, het applaus of het durven. Juist niet!

Het “podium” is een plek om je te verwonderen en uiting te geven aan dat wat je normaal niet zou doen. 

Overdrijven, grenzen opzoeken, doen wat niet past, wat je stiekem altijd al wilde, gedachten uitspreken, drama maken, korrels zout vinden en je glimlach ontdekken.

Op die plek wil ik zijn. Dan voel ik dat ik leef. 

Vanuit mijn behoefte om mezelf te zijn en uiting te geven aan wat ik eigenlijk niet durf maak in 2018 een theatervoorstelling. Doorzon. Over mijn zoektocht in het leven als gevoelig tiepje.

Hoewel het niet mijn doel was leerde ik in het maak- en speelproces pas echt om mezelf, met al mijn gekkigheden, te waarderen. Ik zag hoe de kanten die ik achterwege liet, juist mijn talenten en “leuk” in zich dragen. Hoef jij niet te doen hè, zo’n voorstelling 😉 Maar wellicht gun je jezelf deze ervaring wel. Mogelijk herken jij je hier dan ook in. 

Ik leerde, na een P&O opleiding en werk als loopbaan en reintegratieconsulent, over toegepaste improvisatie, ervaringsgerichte speloefeningen en de moed om te falen. Ik leerde over eigenheid, talent en lef om te stralen. En over mindset, veerkracht, kwestbaarheid en moed.

Ik help hiermee anderen om sprekend zichzelf te zijn. 

Verder word ik enorm blij van… 
Cappuccino’s drinken in cafeetjes * Goede gesprekken * Dansen alsof niemand kijkt * Mijn gedachten alle kanten op laten dwalen * Kampvuurtjes maken en de geur van rook in mijn haar * Kippenvel hebben * Veldboeketten plukken en lak hebben aan hooikoorts * Doen wat ik eigenlijk niet durf * Knuffelen, heel veel knuffelen! * De stilte van een vroege ochtend * Naar mijn twee dochters kijken en voelen hoe mijn hart overstroomt * Opnieuw verliefd durven worden * Wijze dingen tegen anderen zeggen en me bedenken dat ik dat dan zelf ook wel moet doen * Gekke bekken trekken, met grote gebaren en rare stemmetjes praten  

Anderen zeggen: Ik ben scherp, enthousiast, authentiek, moedig, nuchter,  humoristisch en een beetje gek.